Onkológia

Mit nyújt a budapesti Medve Medical Egészségközpont onkológiai magánrendelése?

Az onkológia a daganatok kezelésével foglalkozik, melyek lehetnek jó vagy rosszindulatúak. Mivel a daganatok a test több területén is előfordulhatnak, ezért más szakterületeket is érinthet a kezelése. A daganatos megbetegedések, rosszindulatú elváltozások nagy része önvizsgálattal felismerhető, ugyanakkor többségük diagnosztizálásához szűrővizsgálatra van szükség. Az onkológus a szűrővizsgálatok eredménye alapján tudja egyértelműen megállapítani, hogy jó vagy rosszindulatú daganatról, tumorról van szó, majd ezután javaslatot tesz a megfelelő kezelésre vonatkozóan. A budapesti Medve Medve Medical Egészségközpontban egymást kiegészítő szakrendelésekkel, valamint korszerű diagnosztikai berendezésekkel is segítjük a daganatos betegségek gyógyítását.

Milyen betegeknek ajánljuk, hogy felkeressék magánklinikánk onkológiai szakrendelését?

A daganatos megbetegedések nem mindig okoznak egyértelmű tüneteket, de vannak bizonyos gyakori jelzések, melyekre érdemes odafigyelni. Ezek sem feltétlenül jelentik minden esetben azonban, hogy rákról van szó, azonban mindenképpen kivizsgálást igényelnek. A vérszegénység, véres vizelet vagy széklet, a vér felköhögése, nyelési nehézségek, melltájéki csomó, prosztataproblémák, illetve a rendszertelen menstruáció is utalhat daganatos megbetegedésre, de a hirtelen fogyás, étvágytalanság is jelezheti, hogy rákos betegség áll a háttérben. Ezen tünetek kivizsgálásához feltétlenül szükségesek a laborvizsgálatok és bizonyos esetekben egyéb diagnosztikai eljárások is, melyek elvégzésére a budapesti Medve Medical Egészségközpontnál lehetőség van.

A daganatos betegségek egy része önvizsgálattal is felismerhető!

A rák kialakulása hosszú, sokáig rejtett folyamat, de a terjedés mértékét nagymértékben meghatározza például a rák típusa is. A daganatos megbetegedéseknél tehát elsődleges, hogy minél hamarabb felismerjük a rák kialakulását. Szerencsére egyes ráktípusok, mint például a mellrák, bőrrák, hererák önvizsgálattal időben felismerhető. Az önvizsgálat lényege azonban nem az, hogy daganat, tumor után kutassunk, hanem az, hogy megismerjük saját testünket, és a rendszeres önvizsgálat során észrevegyük, ha valami megváltozik. Amennyiben bármilyen gyanús változást észlel, legyen az bármilyen apró is, mielőbb forduljon onkológushoz! A budapesti Medve Medical Egészségközpontnál minden egy helyen van daganatos betegségek, tumorok, rosszindulatú elváltozások pontos diagnosztizálásához!

Hogyan lehet a budapesti Medve Medical Egészségközpont onkológiai magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk az onkológiai vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük hozza magával korábbi leleteit, eredményeit!

Hogyan történik az onkológiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

Az onkológus a fizikális vizsgálat, az anamnézis felvétele, és a korábbi leletek áttekintése után, amennyiben szükséges, részletes diagnosztikai vizsgálatokat, belgyógyászati felmérést is elrendelhet. Amennyiben a daganatos betegséget a diagnosztikai vizsgálatok is igazolják, az onkológus szakorvos teljes körűen tájékoztatja a pácienst, valamint a diagnózis ismeretében javaslatot tesz alternatív gyógymódokra, és kezelésekre is. Az onkológus feladata továbbá a beteg irányítása a későbbiekben, és a hozzátartozók tájékoztatása is.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás