Hogyan hat a só a vérnyomásra?

A szív- és érrendszeri betegségek a magyar lakosság meglepően nagy részét érintik. A helytelen életmód és táplálkozás ugyanis olyan problémák kialakulásához vezethet, mint például a szívinfarktus, az agyi keringési zavar, alsó végtagi verőérbetegség. Az egyik leggyakoribb a magasvérnyomás betegség, amely komoly veszélyeket rejt, amennyiben nem kezelik. Ha már kialakult a probléma, a megfelelő gyógyszer mellett fontos odafigyelni a táplálkozásra is, hiszen ezzel is nagymértékben hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szívünk egészségesebb legyen.

Mennyi sóra van szükségünk?

Természetesen a dohányzás mellőzése és a stressz kerülése mellett, fontos a rendszeres testmozgás, valamint érdemes odafigyelni a sófogyasztásra is. A hagyományos konyhasóból ugyanis csak kis mennyiségre van szüksége szervezetünknek, sokszor azonban mégis többet fogyasztunk belőle a kelleténél. Kutatások kimutatták, hogy összefüggés van az agyi keringési zavar, a kardiológiai betegségek, valamint a szívinfarktus között. Sőt, az életkor előrehaladtával még inkább befolyásolhatja az egészségi állapotot a sófogyasztás. A szív- és érrendszeri betegségek elkerülése érdekében, 6 grammnál kevesebb konyhasó fogyasztás javasolt naponta.

Komplex kardiológiai szűrővizsgálatokkal várjuk!

Mivel a sófogyasztás káros hatásai az életkor előrehaladtával felerősödhetnek, ezért az időben felismert probléma akár életmentő is lehet. A budapesti Medve Medical Egészségközpont kardiológiai magánrendelésén olyan modern diagnosztikai készülékekkel rendelkezünk, mint például az EKG, a szívultrahang melyek segíthetnek feltárni a lappangó szívbetegségeket. Betegeink számára komplex kardiológiai szűrővizsgálatokat nyújtunk, hogy minél hamarabb kiderüljenek a kardiológiai problémák, és a kezelés időben megkezdődhessen.

https://maganrendelesbudapest.hu/szakrendeleseink/kardiologia