Fája a feje? Szemészeti szűrővizsgálaton járt már?

Rohanó világunkban a felfájás gyakorlatilag mindennapos jelenség. Nem gondoljuk végig, hogy miért is alakulhatott ki, csak bekapunk néhány tablettát, hogy minél előbb megszabaduljunk ettől a hátráltató tényezőtől. A fejfájásnak azonban számtalan mélyebb oka is lehet. Igen gyakori, hogy a fájdalom azért jelentkezik, mert a szemünkkel van gond. A technikai eszközök forradalmával és a világ gyors tempójának köszönhetően a szemünk a környezeti tényezőkhöz nehezen tud alkalmazkodni. Sokkal nagyobb terhelést kap, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Nemcsak a munkahelyünkön, de a szabadidőnkben is gyakran ülünk monitor előtt, okostelefont vagy táblagépet használunk, esetleg egyszerre több helyre figyelünk, ami a szemünknek megterhelő lehet. Erre a szervezetünk gyakran válaszol fejfájással.
A szembetegségek és a fejfájás kapcsolata
Igen gyakran fájdalommal járnak a szem gyulladásos betegségei, mint a távollátás, a szemtengelyferdülés, a kancsalság és a glaukóma (zöld hályog). Amikor észrevesszük magunkon, hogy ösztönösen kerüljük a fényt, az is annak lehet az oka, hogy a szemünkkel nincs valami rendben.
A leginkább látást rontó és fejfájást okozó szembetegség a glaukóma. Igen alattomos, ugyanis nincsenek feltűnő jelei. A beteg valójában nincs is annak tudatában, hogy zöld hályoga van. Ezt a szembetegséget a szem belsejében kialakuló nyomás okozza, ami tönkreteszi a látóideget felépítő idegpályákat. Amikor már az ideg nem képes ellenállni a túl nagy nyomásnak, az ember elveszíti a periférikus látást. Mire ezt a beteg észreveszi már sajnos elveszítette a látásának nagy részét! Ezért fontos a megelőzés, és a szemészeti szűrésen való részvétel!
Kérjen időpontot a budapesti Medve Medical Egészségközpont szemészeti szűrővizsgálatára, és győződjön meg arról, hogy minden rendben van-e szemével! Előzze meg a szembetegségeket, hiszen a kiváló látás mindennél fontosabb!