Belgyógyászat

“Adjátok nékem istenek, hogy szép legyek belül.” Ókori görög mondás

Mit nyújt a belgyógyászati megbetegedésekkel foglalkozó magánrendelőnk?

A belgyógyászat az orvostudomány több területét összefogva az egész szervezetet érintő betegségek kivizsgálásával, felismerésével és gyógykezelésével foglalkozik. A Budapest II. kerületében a Medve Medical Egészségközpontban található belgyógyászati szakrendelésen a teljes körű kivizsgálás során a belgyógyász megvizsgálja a belső szervek és szervrendszerek kóros elváltozásait, működési zavarait. A belgyógyász szakember ezen kívül kiemelt figyelmet fordít a betegségek rizikófaktorainak feltárására, a kockázatcsökkentésére. A belgyógyászatnak több szakterülete is létezik: a belgyógyászatból nőtt ki például a kardiológia (szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás), a diabetológia (cukorbetegség kezelése), gasztroenterológia (gyomor-bélrendszeri betegségekkel foglalkozó szakága az endokrinológia (a hormonrendszerrel, belső elválasztású mirigyekkel foglalkozik), a nefrológia (vesebetegségek) és az angiológia (érbetegségek), stb. szakágak.

Sokszor az olyan általános tünetek mint a fejfájás, mellkasi fájdalom, szapora pulzus, szédülés, fáradékonyság, hasi- és gyomorfájdalom mögött, olyan betegségek húzódnak, amelyeket nagy szakértelemmel, egy alapos kivizsgálás során lehet feltárni.

A Medve Medical Egészségközpontban az általános belgyógyászati vizsgálat során kiderített betegségek kezelésére az egyes betegségcsoportokra szakosodott specialisták is rendelkezésre állnak, így igénybe lehet venni diabetológus, endokrinológus, hematológus, gasztroenterológus, kardiológus és kardiológiával foglalkozó szakemberek konzíliumát és orvosi szolgáltatásait is.

Milyen betegeknek ajánljuk a belgyógyászati szakrendelés felkeresését?

Belgyógyász felkeresése akkor ajánlott, amikor a beteg általános tüneteivel nem tudja hova forduljon. A belgyógyászat összefogja a góckutatást és irányítja, megszervezi a betegségek komplex kivizsgálását. Olyan betegeknek, akiknél köztudott valamilyen krónikus betegségre való hajlam (családi előzményekkel), vagy életmódbeli rizikófaktor (túlsúly, dohányzás, rendszertelen étkezés, stresszes életmód), a betegségmegelőzés és állapotfelmérés céljával érdemes belgyógyászt felkeresni.

Milyen egészségügyi szolgáltatásokat lehet igénybe venni a belgyógyászati szakrendelésen?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Különösen fontos ez olyan belgyógyászati betegségeknél, ahol a tünetek alapján csak alapos kivizsgálás során derül fény a problémák mögött húzódó okokra. A komplex kivizsgálás során szükség lehet laborvizsgálatok elvégzésére is, amely a helyes és alapos diagnózishoz szükséges. A Medve Medical Egészségközpontban a laborvizsgálatoktól kezdve a szűrésekig várakozás nélkül, egyszerűen és gyorsan egy helyen lebonyolíthatóak a szükséges vizsgálatok.

A magánklinika belgyógyászati magánrendelés szolgáltatásai:

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest belgyógyászati magánorvosi rendelőjét felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit. Friss laborlelet hiányában érdemes éhgyomorral érkezni.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 30-45 perc.

Hogyan történik a vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása a budapesti Medve Medical Egészségközpontban?

A belgyógyászati vizsgálat a beteg kórelőzményeinek felmérésével kezdődik. Az orvos rákérdez, hogy a családban előfordult-e korábban magas vérnyomás, vagy szív- és érrendszeri megbetegedés (szívinfarktus, trombózis, embólia, érszűkület), cukorbetegség, a gyomor-bélrendszeri megbetegedés(máj, epebetegség), endokrinológiai betegség (belső elválasztású mirigyek, hormonok). Egyéb a családban előforduló örökletes betegségek feltárása is fontos lehet. Az előzetes állapotfelmérést és a beteggel való beszélgetést fizikális vizsgálat követi, amely során az orvos az általános belszervi állapotot, a páciens súlyát, testfelépítését méri fel. Ezt követően a belgyógyász szakorvos megfigyeli a bőr, látható nyálkahártyák színét, megtapintja a pajzsmirigyet, nyirokcsomókat. A mellkasi vizsgálat során a belgyógyász a tüdőt, szív, ütőerek állapotát méri fel, megméri a vérnyomást. A has tapintásával, a máj, lépvizsgálata történik.

Miután belgyógyász képet kap a beteg krónikus betegségeiről, felállítja a diagnózist, a beteggel szoroson együttműködve megbeszélik a terápiás lehetőségeket, elmagyarázza a gyógyszerek hatásmechanizmusát és a gyógyszerszedés menetét, felhívja a figyelmet rá, hogy miért fontos a terápia követése. A különböző krónikus betegségek alapján személyre szabott életmódtanácsokat ad a betegnek, amelynek célja a betegség szinten tartása, az általános állapot javulása.

Egyéb kapcsolódó szűrővizsgálatok

Van-e kockázata a belgyógyászati vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Egy belgyógyászati alapvizsgálat során fizikális vizsgálatot végzünk, amely kiegészülhet azt különböző laboratóriumi és műszeres vizsgálatokkal (pl. EKG). A vizsgálatok nem járnak fájdalommal, nem jelentenek kockázatot.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás