Gasztroentrológia

“Gyógyszerekre nincs mindig szükség, de a gyógyulásba vetett hitre igen.” (Norman Cousins)

Mit nyújt a gasztroenterológiai megbetegedésekkel foglalkozó magánrendelésünk?

A gasztroenterológia a belgyógyászat olyan szakterülete, amely az emésztőrendszer megbetegedéseivel foglalkozik. Emésztéssel kapcsolatos panaszok: haspuffadás, hasmenés, gyomorégés, székrekedés, mind-mind gyakran előforduló tünetek. Amennyiben azonban ezek a tünetek gyakran jelentkeznek, vagy egy idő után rosszabbra fordulnak, érdemes felkeresni a gasztroenterológus szakorvost. A súlyos tünetek közé tartoznak a véres széklet, erős hasi fájdalom, hirtelen fogyás, hányás, amelyek előfordulásakor tanácsos azonnal orvoshoz fordulni.

Napjainkban az emésztőrendszerrel kapcsolatos betegségek egyre többeket érintenek, a reflux (GERD), a gyomorfekély civilizációs betegségeknek számítanak, gyógyszeres kezeléssel és a táplálkozási szokások megváltoztatásával, diétával és helyes életmóddal sikeresen kezelhetőek.

II. kerületi, budapesti magánrendelőnkben is egyre többen jelentkeznek olyan tünetekkel, amelynek hátterében ételallergia, ételintolerancia (lisztérzékenység tejérzékenység) áll. sokszor a páciens nem is tudja, mi okozza az életminőséget jelentősen befolyásoló hasmenéssel járó nagyon kellemetlen panaszokat.

A daganatos megbetegedés körében a béldaganatok: vastagbél és vékonybél és végbéldaganatok a vezető megbetegedések közé tartoznak. Ma már léteznek olyan diagnosztikai vizsgálatok (székletvérvizsgálat vagy vastagbél- és vékonybél-CT), amelyekkel a rákos elváltozás korai stádiumban is kimutatható, így a beteg életesélyei javulnak.

Milyen panaszokkal ajánljuk a gasztroenterológiai szakrendelés felkeresését?

Emésztőrendszeri panasz estén mindenképpen érdemes gasztroenterológushoz fordulni. 50 év felett az emésztőrendszeri daganatos betegségek előfordulása nő, így a rendszeres szűrővizsgálatokra figyelmet fordítók hosszú távon csökkentik a betegség kialakulásának rizikóját. Különösen fontos ez akkor, ha a közvetlen hozzátartozók körében már fordult elő emésztőrendszeri daganatos betegség. A stresszes életmód, a nem megfelelő rendszertelen táplálkozás szintén növeli ezen betegségek kialakulásának gyakoriságát.

Milyen egészségügyi szolgáltatásokat lehet igénybe venni a Medve Medical Egészségközpont Budapest gasztroenterológiai szakrendelésén?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. A laborháttér a helyszínen sorban állás nélkül elérhető. Az emésztőrendszeri tükrözéses vizsgálatok is elvégezhetőek a helyszínen.

A gasztroenterológiai magánrendelés orvosi szolgáltatásai:

  • altatásos gyomor- és vastagbéltükrözés
  • vastagbéltükrözés
  • gyomortükrözés
  • ultrahang
  • szűrővizsgálatok
  • egyéb vizsgálatok (EKG, labor, H2, C14)

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Gasztroenterológiai budapesti magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: Kérjük érdeklődjön telefonon!
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit. Legjobb ha a vizsgálatra már friss hasi ultrahangos lelet birtokában jön, ami 1 hónapnál nem régebbi.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 30 percig tart.

Hogyan történik a gasztroenterológiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

A Medve Magánklinikán a gasztroenterológiai vizsgálaton az első találkozáskor a gasztroenterológus szakorvos kikérdezi a beteg tüneteit és képet kap a táplálkozási szokásokról, életmódról. Ezt követően a szükséges diagnosztikai vizsgálat megbeszélésére kerül sor. A vizsgálatok elvégzését követően a gasztroenterológus szakorvos kiértékeli a leleteket és javaslatot tesz a gyógyszeres terápiára. Amennyiben a leletek nem egyértelműek, újabb vizsgálatokra tesz javaslatot. Mivel az emésztőrendszeri megbetegedések kezelésében a táplálkozásnak, diétának nagyon fontos szerepe van, a szakorvos a betegeket hasznos életmódtanácsokkal látja el. A krónikus betegek gondozása magában foglalja a rendszeres kontrollvizsgálatokat, amelyben az orvos felméri a beteg állapotának alakulását a gyógyszeres kezelést értékeli a beteg visszajelzése alapján bizonyos esetekben módosítja.

Van-e kockázata a vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

A gasztroenterológiai vizsgálatok egy része (pl. ultrahang) teljesen fájdalom- és kockázatmentes. A gyomortükrözés és végbéltükrözés gyakran jár kellemetlenségekkel. A vizsgálatokat altatásban is el lehet végezni, így a kellemetlen mellékhatások, lehetséges fájdalmak kiküszöbölhetőek.

Minden beavatkozásnak, így a vastagbéltükrözésnek is van kockázata, de szövődmény csak kis arányban jelentkezik. Számolni kell azzal, hogy ha a vizsgálat elmarad, az is kockázati tényező.

Fontos tudni!

Tükrözéses vizsgálat esetén az előkészítésről egyénileg adunk tájékoztatást.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás