Ortopédia

“A tested a poggyász, amit egész életeden keresztül hordanod kell. Minél több a felesleg rajta, annál rövidebb az út.” (Arnold H. Glasgow)

Mit nyújt az ortopédiai megbetegedésekkel foglalkozó budapesti magánrendelésünk?

A gerincbetegségek oka gyakran lehet porckorong-betegség pl. porckorongsérv, gerincferdülés, csigolyaelcsúszás. Az állapot függvényében injekciós kezelést alkalmaznak, amelynek során a gerincoszlopból kilépő ideggyökök mellé juttatnak gyulladáscsökkentő anyagot, amely a fájdalmat is enyhíti. Amennyiben szükséges az ortopédus korrekciós műtéti beavatkozásra tesz javaslatot.

A csípőízület elkopása nagyon sokakat érintő betegség, amely főként idősebb korban jelentkezik. Előrehaladott állapotban a járás korlátozottságát, járásképtelenséget is okozhat a probléma, amelynek hatására protézis beültetésére is szükség lehet. Nemcsak ennél a betegségnél, hanem egyéb az alsó végtagokat érintő betegségeknél is jelentkezhet olyan állapot, amely már a mindennapi mozgást korlátozza. Ebben az esetben az ortopéd szakorvos gyógyászati segédeszközt is kiírhat, amely megkönnyíti a mindennapi életet.

Milyen betegeknek ajánljuk a budapesti Medve Medical Egészségközpont ortopédiai szakrendelésének felkeresését?

Gerincfájás, derékfájás, vállfájdalom, térdfájdalom, azaz minden a mozgásszervet érintő fájdalmas megbetegedés esetén korosztálytól függetlenül. Amennyiben valakinél már kialakult krónikus betegség, a kezelést is vállalja az ortopéd szakorvos, súlyos esetben pedig műtéti megoldásokra tesz javaslatot.

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni az ortopédiai magánrendelésen?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Amennyiben szükség van részletes vizsgálatokra, a helyszíni laborháttér sorban állás nélkül érhető el. A társszakterületen dolgozó kollégák adott esetben a diagnosztikai munkában segítik, kiegészítik az ortopédiai magánrendelés munkáját.

Az ortopédiai magánrendelés szolgáltatásai:

  • térd és csípőbetegségek műtéti elbírálása, lokális kezelése
  • lúdtalp, kalapácsujj, bütyök, sarokcsont sarkantyú kezelése
  • váll és könyökízületi betegségek kezelése
  • lokális és ízületi injekciók adása
  • ízületi folyadékgyülem leszívása
  • gyógyászati segédeszközök felírása

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont budapesti ortopéd magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 30 percig tart.

Hogyan történik az ortopédiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

A mozgásszervi megbetegedések többnyire fájdalommal járnak. Az ortopéd szakorvos a fájdalom okának feltárására helyezi a hangsúlyt. A kórelőzmények felmérésénél a korábbi műtétek, balesetek, életvitellel kapcsolatos információk (sportolás) is fontosak. Az első beszélgetés, kórelőzmények alapján javaslatot tesz további vizsgálatokra, amelyek gyakran képalkotó diagnosztikai vizsgálatok. A vizsgálatokat követően a terápiára tesz javaslatot, amely lehet gyógyszeres injekciós (gyulladáscsökkentő, porcpótló injekció), fizioterápia és műtéti eljárás.

Van-e kockázata az ortopédiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Az ortopédiai vizsgálatok egy része (pl. röntgen) teljesen fájdalom- és kockázatmentes. A beszűkült mozgások miatt a vizsgálatok egy része kellemetlenséggel, fájdalommal járhat.

Az injekciós kúra csupán annyi fájdalommal jár, mint egy normál injekció beadása. Kockázatai: esetleg gyógyszerallergia, vagy az injekció beadás szövődményei.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás