Proktológia

“Az egészséget csak az egész szervezethez viszonyítva lehet értelmezni, hasonlóan a természet egészségéhez, amely ékesen tanúsítja, hogy minden mindennel összefügg.” (David Servan-Schreiber)

Mit nyújt az egészségközpont proktológiai megbetegedésekkel foglalkozó magánrendelése?

A proktológia az általános sebészet azon ága, amely a végbél megbetegedéseinek vizsgálatára szakosodott, és végbelet érintő megbetegedésekkel foglalkozik. A leggyakoribb és legismertebb megbetegedés az aranyeresség, amellyel proktológus szakorvost keresnek fel. Ezen kívül a végbél daganatos megbetegedési, vagy a végbelet érintő gyulladások, különböző más elváltozások mint a berepedezettség, amelyekkel szakorvoshoz fordulnak. Olyan tünetek jelentkezése esetén mint a véres széklet, gyakori székrekedés, végbéltáji fájdalom proktológus szakorvos felkeresése ajánlott.

Aranyér

Az aranyér nagyon sokakat érintő probléma: a terhes nők nagy számánál előfordul és az életkor előrehaladtával gyakoribbá válik. Sokan ezzel a problémával szégyenérzetük miatt nem mernek felkeresni szakorvost, azonban az aranyér ma már kezdeti állapotban, fájdalommentesen, műtét nélkül, gyógyszeres eljárással is hatékonyan gyógyítható. A Medve Medical Egészségközpont proktológus magánrendelésen a betegek kezelése a legnagyobb diszkrécióval és körültekintéssel történik.

Vastagbéldaganat

A vastagbél daganatos megbetegedései vezető halálokként szerepelnek. A betegég időben történő feltárása nemcsak életet menthet, hanem a béltraktus lerövidítésével járó műtéti beavatkozások is elkerülhetőek. Ha viszont valakinek betegsége miatt ilyen műtétre került sor, amelynek következtében sztómás lett, a proktológiai magánrendelésen a szakorvos a sztóma ápolásához szükséges hasznos életmódtanáccsal látja el a betegeket.

Milyen betegeknek ajánljuk a Medve Medical Egészségközpont proktológiai szakrendelés felkeresését?

A székletürítési problémák jelentkezése (fájdalmas, véres szélet, gyakori szorulás vagy hasmenés) indokolttá teheti proktológiai magánrendelés felkeresését. Azok a betegek, akiknek visszatérő aranyérproblémájuk van, és eddigi saját magunk által végzett kezelés, nem járt javulással, mindenképpen keressenek fel szakorvost. A proktológiai magánrendelésen a szakorvos általi kezelés segít javítani az állapotot és megelőzni a komolyabb elváltozásokat, amelynek akár műtét is lehet a következménye (kiszakadt aranyér).

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a proktológiai magánrendelésen?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Amennyiben szükség van részletes vizsgálatokra, a helyszíni laborháttér sorban állás nélkül érhető el. A társszakterületen dolgozó kollégák adott esetben a diagnosztikai munkában segítik, kiegészítik a proktológiai magánrendelés munkáját.

A proktológiai magánrendelés szolgáltatásai:

 • Rectalis-digitalis vizsgálat
 • Anoscopia (végbéltükrözés)
 • Rectoscopia(végbéltükrözés)
 • Analis-rectalis tumor esetén biopszia
 • Végbéltályog feltárása, végbél-sipoly kezelése
 • Analis-condyloma helyi kezelése (végbélnyílás körüli vírusszemölcs)
 • Strictura kezelése (a végbél heges szűkülete)
 • Aranyér műtét nélküli kezelése
 • Aranyér gyűrűzése
 • Terhességi aranyér-kezelés és tanácsadás
 • Bélbetegségek kivizsgálása és kezelése
 • Daganatos betegségek kivizsgálása tumormarkerek által
 • Sacralisdermoidcysta helyi kezelése
 • Végbéllel kapcsolatos ambuláns gyulladásos és daganatos betegség ellátása
 • Sztómás betegek tanácsadása
 • Életmód tanácsadás
 • Általános sebészeti vizsgálat és konzultáció
 • Sebészeti kisműtétek elvégzése (benőtt köröm, szemölcs, anyajegy eltávolítás)

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest proktológiai magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a proktológiai vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit. A proktológiai vizsgálat előtt előkészítésként csak egy székletürítés javasolt, beöntés, bélmosás, hashajtás nem szükséges.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

15-30 perc

Hogyan történik a proktológiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

A proktológus szakorvos a betegekkel történő elbeszélgetés és a problémák felmérését követően általában rectalis-digitalis vizsgálattal, azaz a végbélen keresztüli tapintásos vizsgálattal megvizsgálja a beteget. Ezen kívül javasolhatja a végbéltükrözéses vizsgálatot is. A tükrözéses vizsgálatok és egyéb adott esetben javasolt laborvizsgálatok eredményét kielemzi és ezt követően javaslatot tesz a terápiára. A kezelés lehet gyógyszeres, vagy súlyosabb esetben műtéti is. Aranyeres panaszok esetén a táplálkozás, a mozgás és egyéb életmódbeli szokások meghatározóak lehetnek a panaszok kiújulásában. A gondozás során az orvos hasznos tanácsokkal látja el a betegeket a panaszok javulása, gyógyulása érdekében.

Van-e kockázata a proktológiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

A rectalis-digitalis vizsgálat végbélen keresztül tapintással történik végbéldaganat, aranyér vizsgálatára. Ez a vizsgálat kellemetlenséggel járhat. A diagnosztikai vizsgálatokból a végbéltükrözéses eljárások (anoscopia és rectoscopia) szintén járhat kellemetlenséggel, azonban ezek az eljárások szükségesek a betegségek diagnosztizálásához, vagy az aranyér állapotának vizsgálatához.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás