Mitől alakul ki az epekő?

Az epekő Magyarországon is népbetegségnek számít, kialakulása pedig összefügg az elhízottsággal, a cukorbetegséggel valamint az egészségtelen étrenddel. Az epekőnek gyakran olyan egyértelmű tünetei is vannak, mint például a jobb bordaív alatti görcs, az émelygés, a láz, emésztési problémák, valamint a hidegrázás, izzadás, hányás. Az esetek több mint 70%-ban azonban az epekő teljesen tünetmentes, és akár éveken keresztül lappanghat az epében.

Az ultrahangvizsgálat életet menthet!

Ebben az esetben is fontos, hogy időben diagnosztizáljuk a problémát, hiszen a sokáig lappangó epekő megnövelheti a rosszindulatú daganat kialakulásának esélyét. A fel nem ismert epekő ezenkívül krónikus vagy akut epehólyag gyulladáshoz, és hasnyálmirigy gyulladáshoz is vezethet. Az epekő diagnosztizálásának leghatékonyabb és leggyakoribb módja az ultrahangvizsgálat, amely egy gyors és fájdalommentes eljárás, segítségével pontos képet kaphatunk a belső szervek állapotáról.

Ismerje fel az epekövet időben, kérjen időpontot a budapesti Medve Medical Egészségközpont ultrahang diagnosztikai magánrendelésére!