Bölcsességfog – ha fáj, forduljon szájsebészhez!

A bölcsességfog általában 16-30 éves kor körül töri át a fogínyt. A legtöbb esetben azonban a megjelenése nem komplikációmentes. Arcduzzadás, ínyfájdalom esetén érdemes minél előbb kikérni a szájsebész véleményét! Budapesti egészségközpontunkban kellemes környezetben, tapasztalt fogorvosokkal várjuk Önt is!

A bölcsességfog előtörés gyakran jár fájdalommal, duzzanattal, erre megoldást jelenthet a fogíny megnyitása az kibújás elősegítésére. A fogínyt csak részben áttörő bölcsességfog tisztítása is nehézkes lehet, a fog körül baktériumok telepedhetnek meg további gondokat okozva. Az is előfordulhat, hogy helyhiány miatt a bölcsességfog előretolja, összekuszálja, nyomja a már korábban kinőtt fogakat, ami harapási, ill. esztétikai problémát is okozhat vagy nem megfelelő irányba nő ki, így irritálja a nyálkahártyát.
Az említett esetekben javasolt lehet a bölcsességfog sebészi úton történő eltávolítás. Ezzel megelőzhetőek a későbbi komplikációk, megszűnik a gyulladás.

Budapesti fogászati szakrendelésünkön felkészülten várjuk szájsebészeti ellátást igénylő pácienseinket is. Rendelőnkben a gyors és kényelmes beavatkozást a legkorszerűbb eszközök segítik, többek között lehetőség van azonnali fogászati röntgen elkészítésére is.

Bölcsességfog problémákkal Dr. Würsching Tamás várja a pácienseket!

Bejelentkezés: +36 1 213 6986