Magas koleszterin – fokozott veszélyben a változókorú nők!

A magas koleszterin tipikus civilizációs betegség, kiváltó oka legtöbbször a helytelen táplálkozás. Fokozottan érintettek lehetnek a változókorba lépő nők, hiszen szervezetük ösztrogéntermelése csökken, ennek a hormonnak pedig fontos szerepe van a megfelelő koleszterinszint fenntartásában. Köztudott, hogy a tartósan magas koleszterin hosszú távon érelmeszesedéshez vezethet, ami esetenként storke-ot vagy akár szívinfarktust is okozhat.

Sajnos a magas koleszterinnek nincsenek könnyen észrevehető tünetei, így a szűrés fontosságát itt sem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha időben értesülünk a megnövekedett koleszterinszintről, a probléma már akár életmód változtatással, egészséges táplálkozással és megfelelő mennyiségű mozgással is kezelhető lehet.

Kardiológiai szakrendelésünkön Budapesten szűrővizsgálatainkat (EKG, terheléses EKG, szívultrahang, 24 órás EKG monitorozás (Holter), 24 órás vérnyomás, monitorozás (ABPM) a legkorszerűbb eszközökkel végezzük, így biztosítjuk a gyors és pontos diagnózist pácienseink számára.