Horkolás – baj van, ha kimarad a légzés!

A horkolás – sok álmatlan éjszaka okozója – nem csak zavaró hangereje miatt jelenthet gondot. Ha csak ritkán vagy megfázás következtében jelentkezik, nem kell külön foglalkozni vele. Amennyiben viszont a horkolás állandó, nagy hangerejű, esetenként fuldoklással jár, érdemes kivizsgáltatni. Budapesti egészségközpontunkban minden egy helyen van a horkolás okainak kivizsgálásához!

Alvás közben a felső légúti izmok, kötőszövetek ellazulnak, ám ez a legtöbb ember esetében nem okoz különösebb gondot. Gyakori jelenség viszont az úgynevezett obstruktív alvási apnoe szindróma (alvás közbeni légzéskimaradás), ebben az esetben a kötőszövetek, izmok túlságosan ellazulnak és a légáramlás miatt erősen rezonálnak. Súlyos esetben a garatizmok annyira elernyednek, hogy összetapadásukkal teljesen elzárják a levegő útját. Ekkor lép fel a fulladásos levegővétel, ami az éjszaka folyamán többször is megszakíthatja az alvási ritmust, és akár anyagcsere zavarhoz is vezethet.

Budapesti központunkban fül-orr-gégészeti szakrendelésünkön endoszkópos eszköz is a rendelkezésünkre áll, mellyel igény esetén még pontosabb képet kaphatunk a garat, ill. a gége állapotáról. Ez az eszköz segíthet a gyors diagnózis felállításában, így rövid időn belül megkezdődhet a megfelelő kezelés. Horkolással küzd? Jelentkezzen be Ön is fül-orr-gégészeti szakrendelésünkreDr. Görgey Csaba várja a hozzá fordulókat!

Bejelentkezés itt.