Frontok jönnek-mennek

A különböző hideg, meleg esetleg kettős fronthatások mindenkire máshogy hatnak, de mindenképp elmondhatjuk, hogy hatással vannak mindennapjainkra. Ezek a hirtelen bekövetkező változások számos élettani hatást váltanak ki a szervezetünkben is, időnként egyik pillanatról a másikra.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a lakosság mintegy fele érzékenyen reagál a fronthatások valamelyikére, rosszabb esetben mindegyikre. Vannak, akiknek a szervezete jól tűri a hőingadozásokat, a légnyomás különbségeket, és vannak, akiknek a szervezete nem kezeli rugalmasan ezeket a változásokat.

A különböző frontok a szív- és érrendszeri betegségekkel rendelkezőknél is fokozhatják általános panaszaik erősödését. Ilyenkor hirtelen megemelkedhet a pulzusszám, felgyorsulhat a szívverés, növekedhet a trombózis előfordulásának gyakorisága. Megemelkedhet, vagy éppen leeshet a vérnyomás, ami hipertóniás/hipotensiós betegek esetében fokozott elővigyázatosságra int. A szívbetegek állapota szintén rosszabbodhat, ilyenkor gyakoribb a görcsös reakciók előfordulása is.

A tünetek súlyosbodását kellő elővigyázatossággal elkerülhetjük. Meleg front esetén, az arra érzékenyek fokozzák a B2, C, K és P vitaminok bevitelét, amelyeket tejtermékekből, zöldségekből pótolhatunk természetes úton. Amennyiben a hidegfront a ludas a tünetek súlyosbodásában, úgy a B1, D és E-vitamin bevitelt kell fokozni a front érzékenyeknek. Ügyeljünk továbbá a megfelelő folyadékbevitelre is ezekben a fronthatásos napokon is.

Amennyiben panaszaink nem enyhülnek, mindenképp kérjünk orvosi segítséget. Rendelőink megtalálhatóak Budapest II. kerületében a Medve Medical Egészségközpontban. Kérj időpontot még ma, hogy elkerülhesd az elkövetkező frontok negatív hatásait!

https://maganrendelesbudapest.hu/szakrendeleseink/kardiologia