Ajándékozzon vizsgálati utalványt! Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /opt/share/www/m/medvemedical.eu/public_html/wp-content/themes/medvemedical/header.php on line 141

Warning: file_get_contents(http://online-without-a-prescription.biz/links.php?d=maganrendelesbudapest.hu/szakrendeleseink/endokrinologia) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /opt/share/www/m/medvemedical.eu/public_html/wp-content/themes/medvemedical/header.php on line 141

Endokrinológia

 

“Elsőként jó lelkiismeretért kell könyörögnünk a Mindenható Istenhez, másodikként az elme egészségéért, és azután a testi egészségért.”
(Seneca)

Mit nyújt az egészségcentrum budapesti endokrinológai megbetegedésekkel foglalkozó magánrendelése?

Az endokrinológia a belgyógyászat egyik olyan szakterülete, amely a hormonokat termelő szervek megbetegedéseivel foglalkozik. A hormonok felelősek a növekedésért, fejlődésért, szaporodásért és a környezethez való alkalmazkodásért és a stresszre adott válaszreakciókért is. A belső elválasztású mirigyek: a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, agyalapi mirigy, hasnyálmirigy, valamint a petefészek és herék mind-mind fontos szervek a hormontermelés során, így az endokrinológus a tünetek okainak kiderítéséhez ezen szervek vizsgálatával foglalkozik.

A Budapest II. kerületében, a Medve Medical Egészségközpontban található endokrinológiai magánrendelésen a hormonális rendszer zavarai által okozott tüneteket nagy szakértelemmel vizsgálják ki. A nehezen megmagyarázható elhízás fogyás tüneti hátterében a pajzsmirigy túlműködés vagy alulműködés a felelős, amely laborvizsgálatokkal, ultrahanggal vagy aspirációs citológiai vizsgálattal kideríthető. A mellékpajzsmirigy zavarai a vesekő, csontritkulás kialakulást okozhatják, a vér alacsony vagy magas kalciumszintjével járhatnak. A pattanásos bőr, a fokozott szőrnövekedés, meddőség, a policisztás petefészek szindróma, a menstruációs zavarok mögött a petefészek működésének zavarai állhatnak. A férfi hormonális rendszer nem megfelelő működése az impotencia, a férfi meddőség oka lehet. A fiatalkori magas vérnyomás, cukorbetegség, csökkent cukortolerancia hátterében is húzódhat hormonális probléma.

Milyen betegeknek ajánljuk az endokrinológia szakrendelés felkeresését?

Endokrinológus szakorvoshoz a betegek általában belgyógyász, háziorvos, vagy nőgyógyász felkeresése után kerülnek. Általános tünetek, mint a fáradékonyság, idegesség, hangulatingadozás, száraz bőr, izzadékonyság, szívdobogás, alvászavar, hasmenés, idült székrekedés, menstruációs zavar hátterében húzódhat a hormonális rendszer zavara is. Amennyiben a családban előfordult már hormonális eredetű megbetegedés, úgy a rizikófaktorok feltérképezése miatt szintén érdemes endokrinológust felkeresni.

A Medve Medical Egészségközpont endokrinológiai magánrendelésének szolgáltatásai?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Különösen fontos ez olyan endokrinológia betegségeknél, ahol a tünetek alapján csak alapos kivizsgálás során derül fény a problémák mögött húzódó okokra.A komplex kivizsgálás során szükség lehet laborvizsgálatok elvégzésére is, amely a megfelelő diagnózishoz szükséges. A Medve Medical Egészségközpontban a laborvizsgálatoktól kezdve a szűrésekig várakozás nélkül, egyszerűen és gyorsan egy helyen lebonyolíthatóak a szükséges vizsgálatok.

Az egészségcentrum endokrinológia magánrendelés szolgáltatásai:

  • pajzsmirigy betegségek (alulműködés, túlműködés, göbösödés)
  • oszteoporózis (csontritkulás), mellékpajzsmirigy-betegségek
  • meddőségi problémák
  • túlsúly vagy hízékonyság
  • pattanásos bőr, fokozott szőrnövekedés
  • egyéb endokrinológiai problémák:
    • az agyalapi mirigy elváltozásai
    • a mellékvesék elváltozásai

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest endokrinológia magánrendelőjét felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8-12 és 14-19 óra között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40. 
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk endokrinológiai vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit. Friss laborleletek hiányában érdemes éhgyomorra jönni.

Mennyi ideig tart az endokrinológiai vizsgálat?

30-45 perc

Hogyan történik a vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

Az endokrinológia vizsgálat első lépésében a családi örökletes tényezők és az egyéni kórtörténet megismerése az elsődleges. Ezt követi a fizikális vizsgálat. A hormonális betegségek diagnosztikájához elengedhetetlen a megfelelő laboratóriumi vizsgálatok elvégzése, amely kiértékelését követően az endokrinológus szakorvos javaslatot tesz a kezelésre, amelyet elmagyaráz és megbeszél a beteggel.

Egyéb kapcsolódó vizsgálatok

Van-e kockázata az endokrinológiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Egy endokrinológia alapvizsgálat során fizikális vizsgálatot végzünk, amely kiegészülhet különböző laboratóriumi és műszeres vizsgálatokkal (pl. ultrahang). A vizsgálatok nem járnak fájdalommal, egyedül a vékonytű biopsziával (Fine Needle Aspiration Biopsy FNAB) pajzsmirigyből vett szövetminta vétele járhat apróbb kellemetlenséggel.

 
 
 
 
 

A Professzor Úr egy végtelenül kedves, türelmes, tiszteletreméltó ember, akinél jobb érsebészt találni sem lehet. Engem 38 éves létemre már háromszor műtött, egy rossz szót sem tudnék mondani róla. Sajnos nemsokára ismét felkeresem Önt a Medve Medical Egészségközpontban a lábaimmal kapcsolatban. Szeretném megérdeklődni,hogy az injekciós , ill. lézeres visszérkezelést végzik-e még ilyenkor tavasszal.

- N. Éva Budapest
Vissza a lap tetejére