Neurológia, Pszichiátria

“A legnagyobb hiba, amit az orvosok elkövetnek, hogy a testet anélkül próbálják meggyógyítani, hogy az elmét is gyógyítani próbálnák. Pedig az elme és a test egy, és nem szabadna külön kezelni.” (Platón)

Mit nyújt a neuropszichiátriával foglalkozó magánrendelésünk?

A neuropszichiátria a neurológia és a pszichiátria határterületi problémáival foglalkozik. A neurológiai betegségek hátterében előfordulhatnak lelki okok is, amelyek a fájdalommal járó tüneteket előidézhetik vagy felerősíthetik. Ilyen betegség a fejfájás is, amely okainak feltárása és a megfelelő kezelés által a rohamok csökkenthetőek. Az epilepszia felismerésében és kezelésében is nagy szerepe van a neuropszichiáter szakembernek. Az idegrendszeri eredetű betegségek gyakran járnak fájdalommal, amelynek jelentkezését követően keresnek fel a betegek a neurológai szakrendelést. A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban található neuropszichiátriai magánrendelés szorongásos és más pszichés problémák kezelésével is foglalkozik, amelynek során gyógyszeres és pszichoterápiás kezelést is alkalmaznak.

Milyen betegeknek ajánljuk a neuropszichiátriai magánrendelés felkeresését?

Ha valakinél gyakran jelentkezik szinte csillapíthatatlan fejfájás, amely a mindennapi életet, munkavégzést negatívan befolyásolja, javasolt neurológust felkeresni és az okokat kivizsgáltatni. Epilepszia gyanúja esetén, amely görcsös rohammal, emlékezetkieséssel járó eszméletvesztést okoz, szintén neurológus szakember tud segíteni a diagnosztizálásban és a terápia kialakításában. Krónikus neurológiai betegeknek, akiknél a gyógyszeres terápia és a gondozás kerül előtérbe (pl. sclerosis multiplex, Parkinson-kór, Alzheimer-kóros betegek).

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a Medve Medical Egészségközpont Budapest neuropszichiátriai magánrendelésén?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A krónikus fájdalmak hátterében gyakran neurológiai probléma húzódik, amelynek kiderítéséhez a Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban külön laborháttér áll rendelkezésre.

A neuropszichiátriai magánrendelés szolgáltatásai:

  • neurológiai és pszichiátriai szakrendelés, különös tekintettel a két szakma határterületi problémáira és az epilepsziás betegekre. Felnőtt betegek ellátása
  • epilepszia betegségben szenvedők komprehenzív szemléletű kezelése, gondozása, különös tekintettel a gyógyszeres és neuropszichiátriai problémákra. Másodvélemény, konzílium, differenciáldiagnosztika.
  • krónikus neurológiai betegségekkel együtt élők komplex gondozása fájdalom szindrómák, fejfájások kezelése
  • szorongásbetegségek, hangulatzavarok kezelése, stressz okozta lelki problémák kezelése, pszichózisok kezelése gyógyszeres és pszichoterápiás eszközökkel

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest Neuropszichiátriai magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt és hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat kb. 45 percig tart.

Hogyan történik a vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

Neuropszichiátriai magánrendelésen különösen fontos az orvos és betegek közötti bizalmi légkör kialakítása, a rendszeres beszélgetés. A fejfájás roham, epilepszia gyakran környezeti tényezők hatására alakul ki, amelyeket az orvos a beszélgetések során mér fel. A problémák feltárását követően az orvos betegét életmódtanácsokkal látja el, közösen új életvezetési stratégiát alakítanak ki, amelynek célja a rohamok elkerülése, a tünetek enyhítése és az állapot javulása, valamint a gyógyszeres terápia támogatása. A kezelés során a szakorvos pszichoterápiás eszközöket is alkalmaz.

Van-e kockázata a vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

A vizsgálatok teljesen fájdalommentesek.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás