Endokrinológia

“Elsőként jó lelkiismeretért kell könyörögnünk a Mindenható Istenhez, másodikként az elme egészségéért, és azután a testi egészségért.” (Seneca)

Mit nyújt az egészségcentrum budapesti endokrinológai megbetegedésekkel foglalkozó magánrendelése?

Az endokrinológia a belgyógyászat egyik olyan szakterülete, amely a hormonokat termelő szervek megbetegedéseivel foglalkozik. A hormonok felelősek a növekedésért, fejlődésért, szaporodásért és a környezethez való alkalmazkodásért és a stresszre adott válaszreakciókért is. A belső elválasztású mirigyek: a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese, agyalapi mirigy, hasnyálmirigy, valamint a petefészek és herék mind-mind fontos szervek a hormontermelés során, így az endokrinológus a tünetek okainak kiderítéséhez ezen szervek vizsgálatával foglalkozik.

A Budapest II. kerületében, a Medve Medical Egészségközpontban található endokrinológiai magánrendelésen a hormonális rendszer zavarai által okozott tüneteket nagy szakértelemmel vizsgálják ki. A nehezen megmagyarázható elhízás fogyás tüneti hátterében a pajzsmirigy túlműködés vagy alulműködés a felelős, amely laborvizsgálatokkal, ultrahanggal vagy aspirációs citológiai vizsgálattal kideríthető. A mellékpajzsmirigy zavarai a vesekő, csontritkulás kialakulást okozhatják, a vér alacsony vagy magas kalciumszintjével járhatnak. A pattanásos bőr, a fokozott szőrnövekedés, meddőség, a policisztás petefészek szindróma, a menstruációs zavarok mögött a petefészek működésének zavarai állhatnak. A férfi hormonális rendszer nem megfelelő működése az impotencia, a férfi meddőség oka lehet. A fiatalkori magas vérnyomás, cukorbetegség, csökkent cukortolerancia hátterében is húzódhat hormonális probléma.

Milyen betegeknek ajánljuk az endokrinológia szakrendelés felkeresését?

Endokrinológus szakorvoshoz a betegek általában belgyógyász, háziorvos, vagy nőgyógyász felkeresése után kerülnek. Általános tünetek, mint a fáradékonyság, idegesség, hangulatingadozás, száraz bőr, izzadékonyság, szívdobogás, alvászavar, hasmenés, idült székrekedés, menstruációs zavar hátterében húzódhat a hormonális rendszer zavara is. Amennyiben a családban előfordult már hormonális eredetű megbetegedés, úgy a rizikófaktorok feltérképezése miatt szintén érdemes endokrinológust felkeresni.

A Medve Medical Egészségközpont endokrinológiai magánrendelésének szolgáltatásai?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Különösen fontos ez olyan endokrinológia betegségeknél, ahol a tünetek alapján csak alapos kivizsgálás során derül fény a problémák mögött húzódó okokra.A komplex kivizsgálás során szükség lehet laborvizsgálatok elvégzésére is, amely a megfelelő diagnózishoz szükséges. A Medve Medical Egészségközpontban a laborvizsgálatoktól kezdve a szűrésekig várakozás nélkül, egyszerűen és gyorsan egy helyen lebonyolíthatóak a szükséges vizsgálatok.

Az egészségcentrum endokrinológia magánrendelés szolgáltatásai:

  • pajzsmirigy betegségek (alulműködés, túlműködés, göbösödés)
  • oszteoporózis (csontritkulás), mellékpajzsmirigy-betegségek
  • meddőségi problémák
  • túlsúly vagy hízékonyság
  • pattanásos bőr, fokozott szőrnövekedés
  • egyéb endokrinológiai problémák:
    • az agyalapi mirigy elváltozásai
    • a mellékvesék elváltozásai

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest endokrinológia magánrendelőjét felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk endokrinológiai vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart az endokrinológiai vizsgálat?

20-30 perc

Hogyan történik a vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

Az endokrinológia vizsgálat első lépésében a családi örökletes tényezők és az egyéni kórtörténet megismerése az elsődleges. Ezt követi a fizikális vizsgálat. A hormonális betegségek diagnosztikájához elengedhetetlen a megfelelő laboratóriumi vizsgálatok elvégzése, amely kiértékelését követően az endokrinológus szakorvos javaslatot tesz a kezelésre, amelyet elmagyaráz és megbeszél a beteggel.

Egyéb kapcsolódó vizsgálatok

Van-e kockázata az endokrinológiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Egy endokrinológia alapvizsgálat során fizikális vizsgálatot végzünk, amely kiegészülhet különböző laboratóriumi és műszeres vizsgálatokkal (pl. ultrahang). A vizsgálatok nem járnak fájdalommal, egyedül a vékonytű biopsziával (Fine Needle Aspiration Biopsy FNAB) pajzsmirigyből vett szövetminta vétele járhat apróbb kellemetlenséggel.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás