Reumatológia

“Semmi sem rombolja annyira az ember testét, mint a tartós tétlenség.”  (Arisztotelész)

Reumatológiai magánrendelés a Medve Medical Egészségközpontban

Mit nyújt a reumatológiai megbetegedésekkel foglalkozó budapesti magánrendelőnk?

A reumatológia mozgásszervi megbetegedések okainak feltárásával és kezelésével foglalkozik. A hátfájás, derékfájás, nyaki fájdalom, különböző ízületi fájdalmak tünetei mögött gyakran mozgásszervi elváltozások húzódnak. Az ülőmunka, mozgásszegény életmód, a stressz ahhoz vezettek, hogy a mozgásszervi megbetegedések ma már civilizációs betegségnek számítanak. A reumatológus gyakran találkozik ízületi kopásos elváltozásokkal, ízületi gyulladással, porckorongsérvvel, gerincsérvvel, reumathoid arthritis-szel. A Budapest II. kerületében található magán reumatológiai praxisunkban nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásszervi megbetegedések által okozott fájdalom csillapítására. A reumatológus a gyógyszeres fájdalomcsillapítás (pl. lokális gyulladáscsökkentő injekciók) mellett a tünetek enyhítésére fizioterápiás kezeléseket is javasolhat. A gerincet érintő mozgásszervi megbetegedések tünete lehet a fejfájás, szédülés, szív felé, medence felé, karba, lábba sugárzó fájdalom,ezért a probléma feltárására, diagnosztizálására is nagy hangsúlyt fektetünk.

Reumatológiai szakrendelésünkön a nők körében 40 év felett gyakran előforduló csontritkulás kezelésével is foglalkozunk.

Milyen betegeknek ajánljuk a budapesti reumatológiai szakrendelés felkeresését?

Olyan betegeknek, akiknek életminőségét a gerincfájdalom, nyaki és egyéb végtagi, ízületi fájdalom, vagy derékfájás negatívan befolyásolja. A krónikus ízületi gyulladásban szenvedőknek a fájdalom csillapításában és a helyes életmód kialakításában segítséget nyújtunk.

Amennyiben a családban korábban már előfordult csontritkulás, az erre való hajlamot reumatológus segítségével érdemes feltárni.

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a Medve Medical Egészségközpont Budapest reumatológiai szakrendelésén?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Medve Medical Egészségközpontban, Budapest II. kerületében 32-féle orvosi szakrendelést vehetnek igénybe magánrendeléseinken. Egyes mozgásszervi, ízületi gyulladásos megbetegedésekhez szűrővizsgálatok, laborvizsgálatok elvégzése is szükséges lehet. A Medve Medical Egészségközpontban a laborvizsgálatoktól kezdve a szűrésekig várakozás nélkül, egyszerűen és gyorsan egy helyen lebonyolíthatóak a szükséges vizsgálatok.

A reumatológiai magánrendelés szolgáltatásai:

  • reumatológiai vizsgálat
  • gerincpanaszok, ízületi fájdalom, duzzanat okának tisztázása, kezelése
  • csontritkulás diagnosztizálása, kezelése
  • ízületi folyadékgyülem leszívása, gyulladáscsökkentő injekció ízületbe történő beadása
  • lokális injekciók adása

Hogyan lehet az egészségcentrum magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk a reumatológiai vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

45 perc

Hogyan történik a reumatológiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

A kezelés első lépésében a beteg megismerése a legfontosabb. Az első találkozáskor az reumatológus szakorvos felméri, a beteg panaszait, családi előzményeit, életmódját. A fizikális vizsgálat és állapotfelmérés kiterjed az ízületek, végtagok esetleges beszűkült mozgásának felmérésére. Ezt követően a reumatológus javaslatot tesz további vizsgálatok elvégzésére (pl. laborvizsgálat, ultrahang, képalkotó diagnosztikai vizsgálatok: röntgen, CT-vizsgálat, MR-vizsgálat). A betegek gondozása során a beteg és orvosa közösen megbeszélik a terápiás lehetőségeket, amelyek különös figyelmet fordítanak a fájdalom csillapítására és a fizioterápiás kezelésre valamint az életmódbeli megelőző-szintentartó módszerek elsajátítására.

Egyéb kapcsolódó szűrővizsgálatok

Van-e kockázata a reumatológiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Alapvetően a képalkotó vizsgálatok nem járnak fájdalommal, a fizikális vizsgálat során a végtagfájdalmaknak köszönhetően előfordulhat kellemetlen érzés.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás