Dr. Gerlóczy Balázs - Patológus, citológus

1997-ben végeztem a Semmelweis Egyetem általános orvosi karán. Az amerikai különbözeti vizsgák letétele után 1999 júniusától voltam patológus és labororvos rezidens 2004 júniusáig Buffaloban, New York államban.  Floridában szereztem meg mindkét szakvizsgát 2004-ben.

Ezt követte 2004 júniusától 2005 júliusáig egy onkológiai sebészi patológia fellowship (ráépített továbbképzés) a Roswell Park Rákkutató Intézetben szintén Buffaloban. Itt elnyertem a legjobb kutató munkáért járó elismerést a dohányzó tüdőrákos betegek genetikai vizsgálatáért.

Majd 2005 júliusától 2006 júliusáig voltam a Stanford Egyetemen citológia fellow.

2006 szeptemberétől szakorvosként kezdtem dolgozni a Queen Elizabeth II Hospitalban Grande Prairiben, Alberta tartományban, Kanadában. Itt én indítottam el a finomtű aspirációs rendelést.  Két év múlva már osztályvezetőként folytattam. Ottawában megszereztem a kanadai patológia szakvizsgát is 2007-ben.

Albertából 2010 júliusában költöztem át Kelownába a Kelowna General Hospitalba, Brit Kolumbiába, ahol tiz évet töltöttem a citológiai osztály vezetőjeként. 2018-tól két évig dolgoztam szakvizsgáztatóként Ottawában.

Kanadából 2020-ban tértem haza és kezdtem el dolgozni az Ekvimed Kft-vel, illetve az Onkológiai Intézet citológia osztályán, mint főorvos. Itt heti rendszerességgel végzek ultrahang vezérelt finomtű aspirációs vizsgálatokat, valamint gyors citológiai értékelést az endoszkópos ultrahang laborban az ottani gasztroenterológus kollégák munkáját segítve.”