Dr. Bokori György - kardiológus

1958.05.25: születési időpont, Budapest

1976-1982: Semmelweis Orvosi Egyetem

1982: Általános Orvosi Diploma, summa cum laude

1983-1989: Műszaki Egyetem Műszer ás Automatika szak, levelező szak

1989: Villamosmérnöki Diploma

1987: Belgyógyászati Szakvizsga

1990: Kardiológiai Szakvizsga

1991: Amerikai ECFMG vizsga (I, II, Angol nyelv)

1982-1994: főállás: MÁV Kórház Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály és Kardiológiai Őrző, adjunktus

Intenzív betegellátás, noninvazív betegkivizsgálás, CardEcho, StressEcho, ergometria, Holter monitor)

1994-2006: főállás, közalkalmazotti formában, Országos Gyógyintézeti Központ, Hemodinamikai Laboratórium

(személyre lebontva évi kb. 1000 dg (szívkatéterezés), év kb. 350 terápia (értágítás (PTCA)), koszorúéren belüli ultrahang (IVUS), éren belüli dinamikai nyomásmérés (pressurewire), rotablátor)

1990-1996: Siemens UH szaktanácsadó

1992-2010: járóbetegellátás: International Medical Center (IMC) (Echo, Holter, Ergometria)

1993-1996: járóbetegellátás: International Medical Service (IMS) (Amb. betegellátás, Cardiobeeper ügyelet)

1999: Szakmai szakértő a Világbank finanszírozta HISA KTI projekt Software akkreditációs bizottságában – Kórházi egészségügyi hálózati szoftverek applikációs bírálatában

2002-2004: járóbetegellátás: Medicover Magánklinika, Kardiológiai szakrendelés (Echo, Holter, Ergometria)

2006-2007: Multimedical magánklinika, cardiológiai szűrésprogramok

2007-2013: Főállás, vállalkozási formában: Székesfehérvár Szent György Kórház Kardiovaszkuláris Központ alapító és részlegvezető főorvos, a Fejér megyei akut infarktus ellátás megszervezése, a szakmai munka megszervezése, 5 katéteres orvos és 10 röntgen-műtősnő betanítása

2006-2013: Honvéd Kórház – ÁEK szívkatéteres laboratórium heti 1 alkalommal

2006-tól: járóbetegellátás, vállalkozóként: Medve Medical Egészségközpobt Klinika magánrendelő, kardiológiai járóbetegellátás

2013-tól: Szívkatéterezés részidőben, vállalkozási formában:

  • Fővárosi Bajcsy Kórházban
  • Kaposvárott
  • Balatonfüreden

Angol felsőfokú, Német középfokú nyelvvizsga, Orosz tanulás 13 éven keresztül

A fenti felsorolásból látható, hogy a becsülettel ellátott főorvosi állások mellett számos un. kiegészítő állásban dolgoztam. Ennek több oka is volt. Az legfontosabb, hogy szívesen vettem részt az ebben az időben csak szárnyát bontogató magánvállalkozások területén kibontakozó szakmai munkában. Ezek egy részében a három nyelvre kiterjedő nyelvtudásom is kamatoztattam, élveztem, hogy más kultúrából, ill. egészségügyi rendszerből érkező külföldieknek mutassuk meg, hogy a magyar egészségügy sem alábbvaló. Természetesen szerepet játszott a többféle munkavállalásban az anyagi helyzet jobbításának kényszere is. Ugyancsak élveztem, hogy néhány helyen kamatoztathattam a műszaki diploma megszerzésén keresztül elsajátított precizitást és mérnöki látásmódot is.

A mai egészségügyben a közgazdasági mutatók dominálnak, elsődleges a rentabilitás betartása. Ennek a megfelelésnek teljesítése közben többször feledésbe merül, hogy emberekkel dolgozunk, és rövid idő alatt minél alaposabban meg kellene ismernünk a panaszok hátterét. A helyzet azonban folyamatosan romlik, részben az ellátottak számának növekedésével (társadalom öregedése), ill. a ráfordítható keret csökkenésével, valamint az eü. személyzet rohamos csökkenésével. Ezért igen hálás vagyok, a Medve Medical klinika egy órát biztosít egy kardiológiai beteg kivizsgálására, amely időtartam alatt a pontos időpontra behívott betegről teljes képet lehet kapni.

Hasonlóan fontosnak tartom, hogy rohanó világunkban ne feledkezzünk meg a hozzánk panasszal forduló (talán nem is beteg) személy iránt mutatott empátiáról. Minden betegségen az orvos „nem tud” keresztül esni, bár vitathatatlanul ez a leghatékonyabb módja, hogy nem csak száraz tudományos szemlélettel, de érzelmileg is azonosulni tudjuk az általunk kivizsgálandó személlyel. Ezt a szemléletet igyekszem a kulturált környezetben, megfelelő technikai háttérrel rendelkező rendelőben megvalósítani, és amennyiben felmerül, hogy a továbblépéshez társszakma segítsége szükséges, helyben megoldjuk az immár 32 szakmát felvonultató klinikán belül a további kivizsgálást.

Végül, de nem utolsósorban a járóbetegellátáson túl megoldandó kardiológiai betegségek ellátásához direkt kórházi kapcsolatokkal rendelkezünk, a betegek szívkatéterezését saját szervezésben végezzük el. Az immár 20 éve folytatott un. „invazív” kardiológiai ellátásban való részvétel a betegségek dinamikusabb és teljesebb megoldása felé orientált szemléletet alakított ki, szigorúan előtérben tartva a „nilnocere” (nem ártani) alapelvet.