Dr. Vántus Gergely - magán háziorvos

Dr. Vántus Gergely háziorvos vagyok. 1979-ben születtem, orvosi diplomámat 2005-ben szereztem. 4 gyermek édesapja vagyok, háziorvosként praktizálok Budapesten. Korábban dolgoztam belgyógyászati osztályon és gyógyszeripari területen.

Vallom, hogy a magas színvonalú odaadó háziorvoslás széles látókört, beleérző készséget, összefogó, integratív szemléletet igénylő feladat.

A háziorvoslásra úgy tekintek, mint az elsődleges kapocsra a páciens és az „egészségügy” között.  Legyen az már egy meglévő vagy egy frissen diagnosztizált egészségügyi probléma, akár rizikó egy jövőbeni betegségre, a háziorvos lesz az elsődleges segítsége egészsége legteljesebb megőrzésében.

Szintén a háziorvosi munka egyedisége az integráló-összefogó szemlélet, amivel a már ismert leletei kapcsán pontosan és céltudatosan szervezzük az ellátását. Sokszor tapasztalom, hogy a különböző diagnosztikák és szakorvosi vizitek ötletszerű megvalósítása helyett a háziorvosa által szervezett, célirányos szakorvosi konzultációk hatékonyabbak és gyorsabban vezetnek eredményre.

Érdeklődési területem a betegségmegelőzés a szív-érrendszeri betegségek és daganatos megbetegedések terén, illetve a kardiovaszkuláris és anyagcsere betegségek kezelése és gondozása igazodva a páciens életmódjához és lehetőségeihez. Emellett fontos területnek tartom az idősebb életkor egészségügyi problémáit, melyek kezelése speciális megközelítést kíván.

Arra törekszem, hogy a páciens és háziorvos közötti folyamatos, élő kapcsolat az egyik legerősebb támasz legyen az egészsége megtartásában.