Dr. Kelemen Anna - neurológus, gyermekneurológus

Orvosi diplomáját 1984-ben az Újvidéki Tudományegyetem Orvostudományi Karán szerezte, majd neurológiából, pszichiátriából és gyerekneurológiából tett szakvizsgát, illetve neurophysiológus (EEG és kiváltott válaszok) szakképesítést szerzett.

Pályafutását az Újvidéki Tudományegyetem Orvostudományi Karának Neurológiai Klinikáján kezdte a Gyermekepileptológiai részleg vezetőjeként, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. sz. Gyermekklinikáján, később az OPNI-ban folytatta orvosi pályáját neurológusként és epileptológusként. Jelenleg az OKITI neurológiai osztály keretében a Juhász Pál Epilepszia Centrumhoz kapcsolódva az Epilepszia Monitorozó Egység vezetője. 2004-ben epilepsziasebészeti témában a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg PhD tudományos fokozatát. 2010-ben habilitált a Pécsi Tudományegyetemen, szintén epilepszia-sebészet témakörben. Tudományos tevékenységének elismeréseként 1998-ban az Amerikai Gyermekneurológiai Társaság „Bernard Sousa” éves díjában részesült, 2007-ben pedig a Szingapúrban rendezett XXVII. Nemzetközi Epilepszia Kongresszus Kutatói díját vehette át. A  Semmelweis Egyetem Pető András kar tanára, a Nemzetközi Epilepszia Akadémia oktatója.

Egyéb szakirányú tevékenység, továbbkézések, tanulmányutak:

  • • Bonni Orvostudományi Egyetem epileptológiai továbbképzés (Prof. Dr Christian Elger)
  • • Boston, USA, Harvard Medical School és New England Medical Center gyermekneurológiai osztályain az Amerikai Gyermekneurológiai társaság meghívottjaként
  • • Gyermek epilepszia sebészet továbbképzés, Hospital for Sick Children, Toronto, Kanada
  • • A Nemzetközi Virtuális Epilepszia Akadémia (VIREPA – a Nemzetközi Epilepszia Liga) EEG továbbképzési program oktatója 2006-tól, úgyszintén az Európai- és világkonferenciákhoz kötött továbbképzések rendszeres meghívott oktatója – előadója.

Kiemelt szakterületei az epilepszia, a gyermekepilepszia kezelése, a gyermekneurológia, az epilepsziagenetika és az epilepsziasebészet.

Beszélt nyelvek: angol, horvát, szerb, német