Ajándékozzon vizsgálati utalványt! Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás

Ortopédia

 

“A tested a poggyász, amit egész életeden keresztül hordanod kell. Minél több a felesleg rajta, annál rövidebb az út.”
(Arnold H. Glasgow)

Mit nyújt az ortopédiai megbetegedésekkel foglalkozó budapesti magánrendelésünk?

Az ortopédia az emberi test egyes részeinek alakeltéréseivel és funkció-romlásával foglalkozik; kutatja az elferdülések okait, és az elváltozások gyógyítása szerepel a tevékenység középpontjában. Egyes az ízületeket érintő mozgásszervi megbetegedések: porckopás, porcrendellenesség, a térdízület, csípőízület kopása olyan fokúak is lehetnek, amelynek során nemcsak a fájdalom csillapítására van szükség, hanem adott esetben protézis beültetésével, műtét segítségével állíthatóak vissza az eredeti mozgásformák. Nemcsak sportolóknál, hanem fokozott terhelés hatására átlagembereknél is előfordulhat porcleválás, porcsérülés. Amennyiben a fizikai aktivitás után fokozott fájdalom esetén felmerül a gyanú, hogy ízületeink megsérülte, szintén ortopéd szakorvos tud segíteni. A gerincfájdalmak, vállfájdalom, derékfájás olyan gyakori tünetek, amellyel az ortopédiai magánrendelésen gyakran találkozik a szakorvos. Az alapos kivizsgálást követően, amely sokszor képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat is magában foglal (MR-vizsgálat, CT-vizsgálat) az ortopédus megállapítja, hogy mi okozza a panaszokat és az elváltozások milyen mértékűek. A gerincbetegségek oka gyakran lehet porckorong-betegség pl. porckorongsérv, gerincferdülés, csigolyaelcsúszás. Az állapot függvényében injekciós kezelést alkalmaznak, amelynek során a gerincoszlopból kilépő ideggyökök mellé juttatnak gyulladáscsökkentő anyagot, amely a fájdalmat is enyhíti. Amennyiben szükséges az ortopédus korrekciós műtéti beavatkozásra tesz javaslatot.

A csípőízület elkopása nagyon sokakat érintő betegség, amely főként idősebb korban jelentkezik. Előrehaladott állapotban a járás korlátozottságát, járásképtelenséget is okozhat a probléma, amelynek hatására protézis beültetésére is szükség lehet. Nemcsak ennél a betegségnél, hanem egyéb az alsó végtagokat érintő betegségeknél is jelentkezhet olyan állapot, amely már a mindennapi mozgást korlátozza. Ebben az esetben az ortopéd szakorvos gyógyászati segédeszközt is kiírhat, amely megkönnyíti a mindennapi életet.

Gyermekkorban is nagyon fontos a mozgásszervek rendszeres szűrése, vizsgálata. Csecsemőkorban a csípőszűréssel későbbi komoly betegségek előzhetőek meg. Gyermekkorban a helytelen testtartás, a nehéz iskolatáska és a hirtelen növés eredménye lehet gerincferdülés. Budapesti ortopédiai magánrendelésünkön gyermekek szűrésével is foglalkozunk. Megvizsgáljuk a gyermekek gerincét, megnézzük, hogy van-e lúdtalp problémájuk és ha szükséges megfelelő életmódbeli javaslatokat teszünk a szülőknek. A gerincproblémák megelőzésében a gyerekeknél segít a rendszeres sportolás, amennyiben pedig már panasz alakult ki, az orvos gyógytornára, gyógyúszásra tesz javaslatot

Milyen betegeknek ajánljuk a budapesti Medve Medical Egészségközpont ortopédiai szakrendelésének felkeresését?

Gerincfájás, derékfájás, vállfájdalom, térdfájdalom, azaz minden a mozgásszervet érintő fájdalmas megbetegedés esetén korosztálytól függetlenül. Amennyiben valakinél már kialakult krónikus betegség, a kezelést is vállalja az ortopéd szakorvos, súlyos esetben pedig műtéti megoldásokra tesz javaslatot. A szülőknek ajánljuk a csecsemők szűrését, gyermek- és kamaszkorban pedig megelőző szűrővizsgálatok elvégzését.

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni az ortopédiai magánrendelésen?

Komplex szűrővizsgálatok egy helyen

A Budapest II. kerületi Medve Medical Egészségközpontban, 32-féle orvosi szakrendelés segíti az orvosok munkáját. Amennyiben szükség van részletes vizsgálatokra, a helyszíni laborháttér sorban állás nélkül érhető el. A társszakterületen dolgozó kollégák adott esetben a diagnosztikai munkában segítik, kiegészítik az ortopédiai magánrendelés munkáját.

Az ortopédiai magánrendelés szolgáltatásai:

 • térd és csípőbetegségek műtéti elbírálása, lokális kezelése
 • lúdtalp, kalapácsujj, bütyök, sarokcsont sarkantyú kezelése
 • váll és könyökízületi betegségek kezelése
 • gyermekeknél gerincelváltozások és lúdtalp-szűrés
 • csecsemők csípőszűrése
 • lokális és ízületi injekciók adása
 • ízületi folyadékgyülem leszívása
 • gyógyászati segédeszközök felírása

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont budapesti ortopéd magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8-12 és 14-19 óra között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40. 
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A vizsgálat 30 percig tart.

Hogyan történik az ortopédiai vizsgálat, a betegek kezelése, gondozása?

A mozgásszervi megbetegedések többnyire fájdalommal járnak. Az ortopéd szakorvos a fájdalom okának feltárására helyezi a hangsúlyt. A kórelőzmények felmérésénél a korábbi műtétek, balesetek, életvitellel kapcsolatos információk (sportolás) is fontosak. Az első beszélgetés, kórelőzmények alapján javaslatot tesz további vizsgálatokra, amelyek gyakran képalkotó diagnosztikai vizsgálatok. A vizsgálatokat követően a terápiára tesz javaslatot, amely lehet gyógyszeres injekciós (gyulladáscsökkentő, porcpótló injekció), fizioterápia és műtéti eljárás.

Van-e kockázata az ortopédiai vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Az ortopédiai vizsgálatok egy része (pl. röntgen) teljesen fájdalom- és kockázatmentes. A beszűkült mozgások miatt a vizsgálatok egy része kellemetlenséggel, fájdalommal járhat.

Az injekciós kúra csupán annyi fájdalommal jár, mint egy normál injekció beadása. Kockázatai: esetleg gyógyszerallergia, vagy az injekció beadás szövődményei.

Egyéb szűrővizsgálatok

 • CT-vizsgálat
 • MR-vizsgálat
 • röntgen
 
 
 
 
 

A Professzor Úr egy végtelenül kedves, türelmes, tiszteletreméltó ember, akinél jobb érsebészt találni sem lehet. Engem 38 éves létemre már háromszor műtött, egy rossz szót sem tudnék mondani róla. Sajnos nemsokára ismét felkeresem Önt a Medve Medical Egészségközpontban a lábaimmal kapcsolatban. Szeretném megérdeklődni,hogy az injekciós , ill. lézeres visszérkezelést végzik-e még ilyenkor tavasszal.

- N. Éva Budapest
Vissza a lap tetejére