Lézeres sebészet

Mivel foglalkozik a lézeres sebészeti magánrendelés?

A sebészeti beavatkozások során műtéti úton gyógyítja a szervek elváltozását. Ezeket többnyire kézi úton végzik, de léteznek lézeres sebészeti módszerek is.

Sebészeti beavatkozásokat már a régi időkben is alkalmaztak, azonban a higiénés és az akkori érzéstelenítési módszerek nem bizonyultak a leghatásosabbnak. Mára a tudomány és a technika fejlődésével nagy változásokon mentek keresztül.

A manuális sebészeti beavatkozásokat mindenki ismeri, azonban a lézeres módszert már kevesebben. Az orvoslás fejlődésének köszönhetően a lézeres beavatkozások egyre nagyobb teret nyernek a műtétek során. A budapesti Medve Medical Egészségközpontban a hagyományos sebészeti eljárások mellett lehetőségük nyílik a pácienseknek a lézeres beavatkozások igénylésére is.

Miért érdemes a Medve Medical Egészségközpont lézeres sebészeti magánrendelését igénybe venni?

Ez a módszer a fókuszálás és adagolás szempontjából nagyon pontos eljárás. A lézer hullámhosszát a műtét speciálissága határozza meg, hiszen minden műtéthez más hullámhosszú lézerek szükségesek. A mai tudomány még nem tart azon a szinten, hogy egyfajta hullámmal, több féle műtétet is el lehessen végezni.

A lézeres sebészeti beavatkozás végeredménye lehet heg nélküli vagy heggel járó. Ez attól függ, hogy a beavatkozás mélysége eléri-e a bőr legalsó rétegét. Ha nem éri el, heg sem marad hátra.

A lézeres műtét során nagy energiákat továbbítanak a műszerből, egészen kis felületekre. A hullám a sejtekbe hatolva, azok víztartalmát módosítja, tehát gőzzé változtatva hipertonizálja (szétpukkasztja) a sejtet. A lézerfény csak a beteg szöveteket párologtatja el. A műtét során más szövetek nem roncsolódnak, így a seb gyógyulása gyorsabb.

A Medve Medical Egészségközpontban elérhető lézeres sebészeti kezelések:

  • konzervatív terápiára reziztens condyloma acuminatum
  • szemölcsök, anyajegyek, zsírcsomók, gombás körmök, benőtt körmök eltávolítása, lézeres műtéttel is

Mit kell tudnunk az anyajegyekről?

Az anyajegyek a szervezet azon felszíni megnyilvánulásai, amelyek az alap bőrszínünktől határozott széllel elkülöníthető, sötétbarna, sárgásbarna, vagy fekete foltok. Méretük és alakjuk gyakran változó. Többnyire pár milliméter átmérőjűek, de az idő folyamán növekedhetnek.

Sajnos a hétköznapi ember számára nem derül ki az, hogy az anyajegy atípusos anyajegy, amelyből bőrrák alakulhat ki, vagy az már bőrrák, azaz melanoma. Ezért szükséges bőrgyógyászati kontrollra járni, hogy az orvosok figyelemmel tudják kísérni az egyes anyajegyek növekedését.

Mikor ajánlott az eltávolítás?

  • ha az elhelyezkedéséből adódóan a komfortérzetünket rontja
  • ha túlzott szabálytalanságot mutat, az esetleges melanoma veszélye fent áll
  • esztétikai okokból
  • orvosi javaslatra, melanoma esetén az áttétek megelőzése érdekében

Hogyan lehet a budapesti Medve Medical Egészségközpont lézeres sebészeti magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk vizsgálat előtt? Hogyan készüljünk a vizsgálatra?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás