Hematológia

“Nagyon nehéz az életet bódítószerek nélkül elviselni; s az emberek, kik segédeszközök nélkül is egyensúlyban tudnak maradni, ma is rendkívüli tiszteletre késztetnek, s ugyanakkor gyanakvással, csaknem ijedt gyanakvással pillantok reájuk; mi lehet a titkuk? Kétségtelenül vannak “egészséges” emberek is; csak nagyon kevesen.”
Márai Sándor: Egy polgár vallomásai

Vérképzőszervi betegségek diagnosztikája és kezelése magánrendelés keretében.

Milyen esetekben ajánljuk?

A hematológia „a vér tudománya”, a belgyógyászat egyik speciális ága, amely magában foglalja a vér és a vérképzőszervek megbetegedéseit: a vér rosszindulatú megbetegedései és a csontvelő elváltozásai is ide sorolhatóak. A hematológus szakember a vérképzőszervi megbetegedések diagnosztikájával és kezelésével foglalkozik, amelynek során megvizsgálja a testben zajló fiziológiai folyamatokat. A vérkép elváltozásai nemcsak a vérképzőszervi megbetegedésekre utalhatnak, hanem testünk hibás működését is jelezhetik, más szerveink megbetegedései is okozhatják. A vérképzőszervi betegségek a vér vizsgálatával mutathatóak ki, egyes esetekben a csontvelő vagy nyirokcsomó szövettani vizsgálatára is szükség lehet.

A hematológia tárgykörébe tartozik még; a vérszegénység, leukémiák, nyirokszervi daganatok (limfómák), a véralvadás zavarai (fokozott alvadékonyság, trombózishajlam, vagy éppen a vérzékenység).

Hematológia Budapest II. kerületében

A Medve Medical II. kerületi Egészségközpontjában hematológiai rendelésünkkel sorban állás nélkül várjuk a következő problémákkal: vashiány, vérszegénység, vastúlterhelődés, süllyedés vérkép, leukémia, myelodysplasia stb. és azokat is, akik csak egy egyszerű vérképet szeretnének a pillanatnyi egészségi állapotuk érdekében. Hematológiai vizsgálatok, laborvizsgálatok gyorsan, pontosan 32 szakrendelést nyújtó modern budapesti egészségközpontunkban.

Mikor érdemes hematológushoz fordulni?

A vérvizsgálat során lehet eltérés a vörösvérsejtek, fehérvérsejtek, vérlemezkék számában, azonban ezek a mennyiségi eltérések gyakran csak átmenetiek, valamilyen fertőzés, gyulladás áll hátterükben.

Amennyiben a vérkép a betegségek lezajlása után sem normalizálódik, tartósan fennáll, vérképzőszervi betegség gyanúja is felmerülhet. A további vizsgálatok során mikroszkópos vizsgálatot végeznek, bizonyos esetekben a csontvelő vagy nyirokcsomók speciális vizsgálata is szükséges lehet. A vérképzőszervi betegségek tünetei lehetnek változatosak, attól függően, hogy a vér melyik alkotóeleme károsodott.

A hematológus magánrendelőnkben gyakran találkoznak a vashiány okozta vérszegénység, a vérzékenység tüneteivel. A panaszok hátterében nem mindig vérképzőszervi betegség áll, más betegség is okozhat eltéréseket. Vannak olyan betegségek, amelyek kivizsgálásához képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra (pl. CT, MR ultrahang, röntgen: www.diagnoscan.hu), illetve más szakorvosi vizsgálatra is szükség lehet. A Medve Medical II. kerületi Egészségközpontjában a hematológus szakorvos munkáját 32 más szakterület orvosai egészítik ki, így a betegségek hátterének feltérképezése egy helyen, és sok felesleges idő eltöltése nélkül történik.

Milyen betegeknek ajánljuk a szakrendelés felkeresését?

Vérképzőszervi betegségben szenvedőknek, azoknak akiknek trombózisra hajlamuk van. Akiket a háziorvos hematológushoz irányít.

Milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni a Medve Medical Egészségközpont Budapest hematológiai szakrendelésén?

A hematológia szakrendelés szolgáltatásai:

  • vérképzőszervi megbetegedések diagnózisa és kezelése
  • vérszegény beteg kivizsgálása és kezelése
  • vérbőségben szenvedők kivizsgálása és kezelése
  • vashiány-, vastöbblet okainak feltárása
  • ismeretlen eredetű láz és testsúlyváltozás okának tisztázása
  • nyirokcsomó-, máj,- és lépmegnagyobbodás okának tisztázása
  • kóros labor leletek, pl. gyorsult süllyedés
  • emelkedett vagy csökkent fehérvérsejt és vérlemezke szám értelmezése
  • a vérkenet mikroszkópos vizsgálata

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségközpont Budapest hematológiai magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8-12 és 14-19 óra között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36 20 825-0742
E-mailen: info@medvemedical.hu

Fizetés csak készpénzzel lehetséges!

Mit tegyünk vizsgálat előtt?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Egyénileg változó kb. 20 percig.

Hogyan történik a vizsgálat?

Az első hematológiai rendelésen a betegségek kivizsgálásának első lépése a beteg kikérdezése, az esetleges betegség hátterének feltérképezése, majd következik a fizikális vizsgálat, a laborleletek átnézése. Amennyiben szükséges, a hematológus szakorvos egyéb vizsgálatokat javasol, amely kiértékelése egy következő konzultációk történik meg.
Van-e kockázata a vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Ajándékozzon vizsgálati utalványt!
 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás