Angiológia

“Az orvos kezel, a természet gyógyít.”

Mit nyújt az angiológiai magánrendelés?

Az angiológia a vér és nyirokerek megbetegedéseivel foglalkozó tudományág. Az érbetegségek, az artériák, a vénák és a nyirokerek betegségei gyakoriak a felnőtt lakosság körében, és a leggyakoribb halálokot képviselik hazánkban.

Az érbetegségek okainak egy részét befolyásolni tudjuk, más részét azonban nem. Nem befolyásolható például a genetikai adottság, a kor, a nem. Befolyásolható okok közé tartozik többek közt az életmód, dohányzás, túlsúly, mozgáshiány. Krónikus betegségek, mint cukorbetegség, magas vérnyomás, kóros vérzsír szint is fokozhatják az érbetegségek rizikóját.

Az érrendszer behálózza az egész testet és betegségei rendszerint nem csak egyes ereket, szerveket, hanem ha különböző mértékben is, de az egész szervezetet érintik. Az érbetegség súlyos következményeit részben rendszerbetegség jellege okozza. Ezért is fontos az érbetegség, és az érbetegséget elősegítő rizikófaktorok felismerése, a rizikófaktorok kiküszöbölése, valamint a megfelelő gyógyszeres kezelés alkalmazása, mert a kezelés kedvező hatása messze túlmutat egy helyi betegség megoldásán. Az érbetegségek többsége krónikus lefolyású, és az esetek nagy részében a betegséget nem tudjuk „véglegesen” meggyógyítani. Azonban rendszeres kontrollal, gondozással befolyásolni tudjuk a betegség lefolyását és következményeit. Az angiológus feladata az érbeteg gyógyszeres, nem sebészeti kezelése figyelembe véve a beteg általános állapotát és életkörülményeit. Az angiológusnak ugyancsak fontos szerepe van az esetleges műtéti kezelés helyes időpontjának a megválasztásában. Általában minden ötödik angiológiai betegnek lesz szüksége műtéti kezelésre betegsége során, melynek sikerességéhez ugyancsak a belgyógyász angiológus által végzett utógondozás jelentősen hozzájárulhat.

Angiológia Budapest II. kerületében

Angiológiai szakrendelésünkön az érbetegek nem sebészeti kezelésével és a betegek gondozásával foglalkozunk. A vizsgálatok során betegeinknél felmérjük a rizikófaktorokat és a társbetegségeket. Amennyiben szükséges a már kialakult betegségnél gyógyszeres, szükség eseten infúziós terápiát alkalmazunk. Természetesen életmódbeli tanácsadással valamint nem gyógyszeres kezelési módokkal is szolgálunk. Előfordulhat, hogy a betegség sebészi beavatkozást igényel, amelynek szükségességét megvizsgáljuk és annak optimális időpontját javasoljuk.

A Medve Medical Egészségközpont Budapest II. kerületi magánrendelőiben 32-féle szakterületen dolgozó szakorvos támogatja munkánkat, így amennyiben további vizsgálatokra van szükség, minden egy helyen, jelentős időmegtakarítással intézhető el,

Milyen betegeknek ajánljuk, hogy keressék fel magánklinikánk angiológiai szakrendelését?

Akiknél járás közben lábfájdalom jelentkezik, a kéz és lábujjak lilásan elszíneződnek, vagy kisebesednek. Visszeres panaszokkal, nehézláb érzéssel, lábdagadással küzdők, vagy akinél felmerül a mélyvénás trombózis gyanúja. Olyan krónikus betegségekben szenvedők (pl. cukorbetegség, magasvérnyomás, magas vérzsírszint), amelynek érszűkület, lábszárfekély lehet a szövődménye. Akiknek a családjában már előfordult trombózis, visszérprobléma, más érbetegség, érdemes szűrővizsgálattal tisztázni az érbetegségek kialakulásának rizikóját. Keresse fel a Medve Medical Egészségközpontot Budapesten mindenképpen érszűkület, érbetegség, visszeresség, nyirokpangás, visszérgyulladás, trombózis, lábszárfekély fennállása esetén.

Milyen egészségügyi szolgáltatásokat lehet igénybe venni a budapesti egészségközpont angiológia – belgyógyászat magánrendelésén?

Artériás megbetegedések komplex belgyógyászati gondozása

 • érszűkület vizsgálata az alsó és felső végtagokon Doppler-vizsgálattal, ujjak keringésének megítélése PPG-vel (artériás fényreflex pletizmográfia)
 • érszűkület kezelése
 • a rizikófaktorok felmérése, szűrése
 • magas vérzsír-szint, cukorbetegség, magas vérnyomás kezelése, gyógyszeres beállítása
 • a rizikófaktorokkal rendelkező betegek érszövődményeinek felderítése, kezelése
 • a szövődmények megelőzése, rizikócsökkentés
 • általános orvosi vizsgálat, EKG, labor
 • értágító infúziós kúrakezelés
 • duplex scan vizsgálatra előjegyzés ultrahangos szakorvosnál szükség esetén érsebészeti konzíliumba irányítás

Véna és nyirokér betegségek konzervatív kezelése

 • a nehéz lábérzés, lábdagadás okának tisztázása
 • visszér kezelése konzervatív módon, szükség esetén érsebészeti konzílium injekciós vagy műtéti kezelésre
 • trombózisok diagnosztizálása (szükség esetén duplex scan vizsgálat) okának felderítése és kezelése
 • trombózis genetikai okainak szűrése
 • trombózis utáni panaszok kezelése
 • fekélyek kezelése
 • nyiroködéma kezelése, kompressziós harisnyákkal és gépi nyirokmasszázzsal

Angiológiai Szűrővizsgálatok

 • Arteriális érbetegség rizikójának vizsgálata (boka/kar index)
 • Vénás elégtelenség (reflux) vizsgálata

Hogyan lehet a Medve Medical Egészségcentrum Budapest angiológia – belgyógyászat magánrendelését felkeresni?

Bejelentkezés: hétköznap 8:00-12:00 és 14:00-19:00 között
Személyesen: 1027, Budapest, Medve u. 34-40.
Telefonon: +36-1/213-6986 vagy +36-1/201 2277
E-mailen: info@medvemedical.hu

Mit tegyünk az angiológia-belgyógyászat rendelés felkeresése előtt?

A rendelésre kérjük, mindig hozza magával korábbi leleteit, vizsgálati eredményeit.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

A teljes vizsgálat kb. 45 percig tart. Az érvizsgálat nem jár fájdalommal. Fizikális vizsgálattal megtapintjuk és fonendoszkóppal meghallgatjuk a nyaki, hasi és perifériás ereket. Mini Dopplerrel történő műszeres vizsgálattal vérnyomást mérünk és meghatározzuk a boka/kar indexet . Ez a hányados jellemzi az érszűkület meglétét, súlyosságát. Ugyanezzel a módszerrel mérjük fel a vénák állapotát. A Dopplerhez kapcsolható fotopletizmográffal a kiserek keringését, a vénabillentyű elégtelenséget vizsgáljuk.

Hogyan történik az angiológiai vizsgálat?

A rendelés felkeresésekor első lépésben a beteggel való részletes beszélgetésre kerül sor, a kórelőzmények leletek áttekintése után fizikális, belgyógyászati valamint angiológiai műszeres vizsgálatok következnek. Szükség esetén laboratóriumi és egyéb diagnosztikai vizsgálatokat végzünk, a vizsgálatok során megállapítjuk a rizikófaktorokat és adott esetben más belgyógyászati társbetegségeket is. A diagnózis felállítását követően a gyógyszeres és egyéb kezelést meghatározzuk.

Van-e kockázata a vizsgálatnak, jár-e fájdalommal?

Nincs.

 
Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás