Ajándékozzon vizsgálati utalványt! Facebook
 
Medve Akció
 
Időpontfoglalás

Rossz fog is okozhat hajhullást

Előfordulhat, hogy a nem természetes mértékű hajhullást egy gócként viselkedő, egyébként tünetmentes, rossz fog idézi elő. Ha a hajhullás mértéke meghaladja a napi 70-100 szálat, illetve a kihullott haj helyén nem nő ki új szál, akkor az a gyanú merülhet fel, hogy valamilyen egészségügyi probléma áll a háttérben. Az átlagosnál intenzívebb hajhullás okának megállapítása nem egyszerű feladat, mert vitaminhiány, vashiányos vérszegénység, a pajzsmirigy betegsége, gombás fertőzés, illetve hormonális változás is szóba jöhet ilyenkor. A fog vagy fogak  gócbetegségéről akkor beszélhetünk, ha egy szerv (vagy szervrendszer) megbetegedését olyan fertőzés okozza, amely a szervezet egy távolabbi pontjának gyulladásából ered. Tulajdonképpen ez a gyulladás a góc, ami többnyire nem okoz panaszokat. A góc területén rengeteg baktérium található, amelyek a vérbe jutva egy másik szerv kóros elváltozását idézik elő.

A gócbetegségek egyik leggyakoribb forrása a fogazat. Egy letört fog, egy gyulladt gyökér, vagy egy mélyebb fogszuvasodás is góccá válhat. A krónikus ínygyulladás és más fogágy betegség úgyszintén szerepet játszhat egy másik szerv megbetegedésében. A foltokban tapasztalható hajhullás mellett gyakori tünet lehet még az ismeretlen eredetű ízületi fájdalmak és bőrkiütések megjelenése is.

 
 
 
 

Nagyon jó volt – és mint kiderült, életet mentett -, amikor a háziorvosom, Galla doktornő azonnal tudta értesíteni az urológust. Ugyanis nagyon gyorsan volt szükségem hólyagtükrözésre, és kiderült: kezdeti stádiumban lévő hólyag rákom volt, amit köszönhetően a gyors ellátásnak, 3 napra rá meg is operáltak. Állami ellátás keretében valószínűleg már meghaltam volna, de itt szerencsére időben felismerték és kezelték a betegséget!

- Egy urológust hirtelen lehetett mozgósítani
 
Vissza a lap tetejre